mann_logo

A MANN-FILTER: levegő-, olaj-, üzemanyag- és utastérszűrők teljes kínálata.
Vezető technológia, innovatív termékek és szolgáltatások köre.
A gyári beszállítással megegyező minőség, jó termékelérhetőség és a szűrőigényeket 95%-ban lefedő, hatalmas termékválaszték.
Az alkatrészpiac részére a MANN-FILTER több mint 2,500 szűrőt és szűrőelemet gyárt.
A gyári beszállítással megegyező minőség az egész világon az elsődleges választást jelenti.

MANN-FILTER levegőszűrők

mann_prod1

A tiszta beszívott levegő alapvető a problémamentes vezetéshez. Sajnos azonban szennyező anyagok, mint részecskék, korom, stb. találhatóak a levegőben. Az eredmény: szennyezőanyagok jutnak be az égéstérbe, amelyek a motorban kopást és gyorsabb elhasználódást okoz. Elektromos alkatrészek, mint például az érzékelők, amelyek a beömlő nyílás és az égéstér között vannak, ezáltal megrongálódhatnak.

A MANN által használt modern szűrőpapír különösen jó mechanikai stabilitású. Hatékonyan és megbízhatóan tisztítja a beszívott levegőt. Így a levegő / üzemanyag keverék optimálisan keveredik, biztosítva az állandó motorteljesítményt. A minőségi légszűrőkkel az üzemanyag-fogyasztás 3-4%-al csökkenthető, amennyiben a szűrő megfelelően van cserélve.

 

A MANN légszűrőknek számos fontos funkciója van. Megszűrnek olyan káros részecskéket, mint a rozsda, pollen, homok, korom vagy a kicsapódó nedvesség. Biztosítják, hogy csak tiszta levegő jusson az égéstérbe. A MANN légszűrők megelőzik az elektromos alkatrészeken (pl. nagyon érzékeny szenzorok: „légáramlásmérők”) sokféle módon keletkező kárt. A MANN légszűrőknek egyéb fontos szerepük is van:Csökkentik a beszívott levegő zaját, vezérlik a levegő hőmérsékletét, szigetelnek határos alkatrészeket. A MANN-FILTER új szabványt állított fel a holnap légszűrés technológiájában.

MANN-FILTER olajszűrők

mann_prod2

Motorolaj keni az összes mozgó, működő motorelemet. Az égés eredményeként, szennyező anyagok, égés melléktermékek – mint a korom – kerülnek a motorolajba. Ezek szennyezik és sűrűbbé teszik az olajat. Így az olajellátás már nem annyira megfelelő és a rozsdásodástól való védelem sem biztosítható többé. Ennek eredményeként a motor teljesítménye romlik és az üzemanyag-fogyasztás megnő. Legrosszabb esetben a motor el is romolhat.

A motorépítés fontos követelménye a növekvő motorteljesítmény és ezzel párhuzamosan a csökkenő fogyasztás. Csak a tiszta olaj tudja biztosítani az egyenletes motorteljesítményt. Itt van igazán szerepe a MANN-FILTER termékek hatékonyságának.
A MANN olajszűrő megbízhatóan tisztítja az olajat a szennyeződéstől és a szilárd részecskéktől (por, fémpor, szén lerakódás, korom, …). A MANN olajszűrők léteznek motorhoz, hidraulikához és váltóhoz.

MANN-FILTER üzemanyagszűrők

A problémamentes autózás alapfeltétele a tiszta üzemanyag. Az üzemanyag a befecskendező rendszerbe érkezik vagy a karburátorba a benzinpumpán keresztül. Különösen a modern befecskendező rendszerekben az üzemanyagban lévő szennyeződések növelik a kopást. Az üzemanyag víztartalma szintén komoly károkat okozhat a korrózió által. Legrosszabb esetben a komplett befecskendező rendszer meghibásodhat, megállítva a járművet. A befecskendező rendszer vagy a karburátor kopása jelentősen megnöveli a fogyasztást és rontja a motor teljesítményét.

Modern befecskendező rendszerek – úgy mint közös nyomócsöves vagy pumpás befecskendező – részére innovatív megoldások kellenek, amelyek igazodnak az új formákhoz. A MANN-FILTER megfelel az autóipar minden igényének a legmagasabb minőségű üzemanyagszűrő kínálatával.

A MANN üzemanyagszűrők feladatai:
a MANN üzemanyagszűrő működési biztonságot nyújt a motornak
megbízhatóan védi a nagyon érzékeny befecskendező szerkezetet és a karburátort
eltávolítja az üzemanyagból a nemkívánatos szennyeződéseket, mint a por, rozsda vagy a víz, amelyek kopást okoznak
védi a befecskendező rendszert a rozsdásodástól

Az összes fenti feladatot megbízhatóan teljesítő szűrőnek finom szűrésűnek és magas minőségűnek kell lennie. A MANN-FILTER-től ez természetes. Az új „Multigrade” szűrőanyag sorozat már mutatja a szűréstechnika jövőjét.

MANN-FILTER pollenszűrők

mann_prod3

Alevegő – főleg a városi területeken – nagy mennyiségben tartalmaz homokot, pollent, kormot és egyéb anyagokat és gázokat, amelyek károsak az egészségre. Sajnos egyre több ember szenved az allergiától és így egyre tájékozottabbak a légkondicionáló és az utastérszűrő tekintetében. Ennek eredményeként egyre több autó már a gyárból utastérszűrővel jön ki.

Németországban napi 10,000 gépjárművet szerelnek fel alapfelszerelésként utastérszűrővel és ez a tendencia erősödik. Az eredeti MANN utastérszűrők nagyon kedveltek a gépjárműgyártók által.
A MANN utastérszűrők lényegében minden pollent és más, nem kívánt szennyeződést, sőt káros gázokat (adsotop® combi szűrők) is eltávolítanak a levegőből, így biztosítva jobb közérzetet a jármű belsejében. Ez különösen fontos azon embereknek, akik allergiában, asztmában szenvednek és a gyerekeknek.10:35 2013.10.04.