AB_filter_image002

A jó minőségű szűrő iránti igény hamarosan lehetővé tette a cég számára az új termelési módok bevezetését és a gyártósor modernizálását.

Manapság az AB Filter elsőszámú szállítója a Daewoo-FSO, ZPC Ursus és Anwil SA cégeknek.

2002 óta az AB Filter szűrők ISO9001-2000 minőségbiztosítási rendszer alatt készülnek.

A cég legfőbb célja, hogy megbízható és jó minőségű szűrőt biztosítson vásárlói számára.

AB_filter_image003 

Olajszűrők:

A 70-es évek elejétől kezdve a feltekerős olajszűrők nélkülözhetetlen részei lettek a belsőégésű motoroknak. Ezeknek az alkatrészeknek könnyű a beszerelése, magas szűrési teljesítményt nyújt és úgynevezett dupla szűrést biztosít a motor számára.

A különleges alkatrészek gyártása során kiemelt figyelmet fordítanak a minőségre.

Az áteresztő szelep garantálja az olaj átfolyását hideg motor indítása mellett is. Ezen kívül segíti az áteresztést, amikor a szűrő túl szennyezett lesz az esetleges hosszú csereperiódus miatt.

 A visszafolyás gátló szelep megakadályozza, hogy a szennyezett olaj visszakerüljön a motorba leállítás után.

Üzemanyag szűrők:AB_filter_image004

Manapság az üzemanyagszűrő nélkülözhetetlen részét képezi az üzemanyag-ellátó rendszernek.

Az új generációs alkotóelemek növekvő precizitása eredményeként (mint pl. a common-rail), a szűrők iránti követelmények és az azonos minőségű cserealkatrészek iránti igény fokozódik.

Az összetett anyagú szűrők használata a részecske nagyságú szennyeződéseknél  95 %-os szűrési hatékonyságot eredményez, mi több ezek az alkatrészek választják el a vizet az üzemanyagtól.

A gondosan kiválasztott minőségi alapanyagok teljesen ellenállnak a korrozív üzemanyagoknak, a magas nyomásnak és hőmérsékletnek, a rázkódásnak és nem deformálódnak el az üzemeltetés során.

Az AB Filter szűrők megvédik a befecskendező rendszert az idő előtti kopástól, így növelik a motor működési idejét.

Levegőszűrők:AB_filter_image005

A levegőszűrő felelőssége hogy megszabadítsa az égéstérbe áramló levegőt a portól és szerves anyagoktól, amelyek károsítanák a motort.

Az AB Filter légszűrők 99.5% biztonsággal megakadályozzák a szennyezett levegő égéstérbe való jutását, ezzel megvédik a motort az idő előtti elhasználódástól.

A jó minőségű anyagok kiválasztása garantálja a szennyeződés nagyfokú felvevőképességét és kellően csökkenteni tudja a légellenállást a motornál. Ezzel jelentősen csökkenthető a motor kopása.

Az AB Filter légszűrő a káros anyag kibocsátás (mint szén-monoxid (CO) és szén-dioxid (CO2)) ellen is védelmet nyújt.

Pollenszűrők:AB_filter_image006

A környezet fokozatos romlása miatt az autósok és a járókelők is ki vannak téve a levegőben lévő káros anyagoknak, mint például a por, pollen, spórák vagy a számos mérgező gáznak, úgy, mint a nitrogén oxidnak, benzonnak amelyek a dízel üzemanyag vagy az ólmozott benzin elégésével keletkeznek.

Egy köbméter belélegzett levegő (évszaktól, időjárási körülményektől, környékbeli gyárak aktivitásától függően) akár 10-80 millió mikroszkopikus részecskét is tartalmazhat

Kutatások azt mutatják, hogy azokban az autókban ahol nincs beszerelve utastérszűrő, ott a bent lévő levegő szennyezettsége akár 8szor nagyobb lehet, mint a szabadtéren. A jó fizikai – és szellemi állapot az utazás során, nem csak a megfelelő belső hőmérséklet kialakításán múlik, hanem a levegő minőségén is, amit belélegzünk.

Az AB Filter pollenszűrők megállítják a legkisebb összetevők (pl. pollenek és spórák) áramlását a levegőben.  A különleges anyagú szűrők, amelyek polipropilén szállal vannak rétegezve, garantálják, hogy az átáramló levegő nem kívánatos összetevőktől mentes legyen.

 

 

A legáltalánosabban használt anyag manapság a szűrőpapír. Ez egy kitűnő minőségű papír, amelynek gyártása cellulóz szálakon alapszik. A helyesen kiválasztott nyílások szerkezete, mérete és felszínen való elosztása biztosítja a maximális védelmet a motor számára.

Az új generációs szűrőpapírok gyakran tartalmaznak szintetikus szálakat, amelyek számottevően javítják a szűrési teljesítményt és a felvevőképességet.